Magisk tai chi på Elvelangs 2014

06 okt 2014
elvelangs2014-mette-01

Tai chi settet i mørket

 

Høstjevndøgn; de lange lyse sommerkvelder er over og høst – og vintermørke er på vei. Det er klart for kulturarrangementet Elvelangs.

Denne kvelden slukkes all elektrisk belysning langs Akerselva, og blir erstattet med 40 000 fakler. Og byens befolking inviteres til mangfoldig kulturopplevelser langs den fakkelbelyste elva. Ca 40 000 personer tok del i årets kulturvandring og opplevde musikk, dans, fakirer, lyskunst og lys installasjoner ……. og tai chi.

Flere medlemmer i Taoistisk Tai Chi forening Norge deltok på årets Elvelangs. Vi dekorerte oppvisningsstedet vårt med bålkurver, fakler og kinesiske lanterner. Og ikledd hvite bukser og mørke tai chi t-skjorter viste vi frem flere av tradisjonene Master Moy Lin-Shin har gitt oss; tai chi settet, ulike grunnøvelser og sabel settet. Vi fikk stor oppmerksomhet. Mange interesserte stoppet opp for å se på, og flere fikk med seg informasjon om tai chi og om foreningen. Og noen ivrige gjorde tai chi sammen med oss.

Stjerneklar kveldshimmel, levende flammer fra bål og fakler og et stor stille folkehav; det var en magisk tai chi kveld for alle! Om et år er det høstjevndøgn igjen, og vi gleder oss allerede…. I mellomtiden trener vi innendørs og inviterer alle interesserte til å bli med og oppleve de gode helseeffektene som tai chi kan gi.

elvelangs2014-mette-04

elvelangs2014-mette-10

elvelangs2014-mette-07